Udržateľná domácnosť 1: Ako začať žiť udržateľne

06.07.2022, Streda 17:00

Interaktívna prednáška s diskusiou na tému Ako začať žiť udržateľne.
Je potrebné, aby sme začali meniť svoje nákupné správanie a každodenné návyky, pretože všetko, čo robíme má dopad nielen na ... viac

Udržateľná domácnosť 1: Ako začať žiť udržateľne
Interaktívna prednáška s diskusiou na tému Ako začať žiť udržateľne.
Je potrebné, aby sme začali meniť svoje nákupné správanie a každodenné návyky, pretože všetko, čo robíme má dopad nielen na naše zdravie, našu domácnosť či peňaženku, ale aj na životné prostredie.     Spoločne si zodpovieme (nielen) na tieto otázky: Čo v domácnosti zmeniť?
Prečo začať žiť s väčším ohľadom na životné prostredie?
Aké alternatívy používať pri praní, upratovaní či varení a každodennom živote?
Ako sa vyhnúť greenwashingu (zavádzaniu spotrebiteľov) a impulzívnemu nakupovaniu?   Táto prednáška je vhodná pre každého, kto chce začať alebo začína žiť s väčším ohľadom na životné prostredie no i tým z vás, ktorý na svojej ceste potrebujú motiváciu a inšpiráciu. Ak sa vám zdá, že je informácií príliš a ťažko sa v nich orientuje, určite vám odporúčame prísť a spýtať sa na všetko, čo vás zaujíma. Venovať sa budeme témam nakupovania, stravovania, varenia, starostlivosti o domácnosť či starostlivosti o telo. Pozrieme sa na to, ako žiť s väčším ohľadom na životné prostredie v každom jednom aspekte života. Z prednášky si odnesiete jednoduchý zoznam, ktorý vám pomôže s prechodom na udržateľnú domácnosť.     Kapacita kurzu: 10 ľudí VSTUP: ZDARMA Projekt je realizovaný vďaka podpore Nadácie VÚB.

Ďalšie akcie v tomto meste