Európska Noc Výskumníkov… Europa SC

30.09.2022, Piatok 09.00

ZAŽITE VEDU OPÄŤ NAŽIVO
Pozývame Vás na 16.ročník najväčšieho festivalu vedy Európska noc výskumníkov 2022.
Príďte sa pozrieť na slovenský a svetový pokrok vedy a inovácií 30.septembra ... viac

Európska Noc Výskumníkov… Europa SC
ZAŽITE VEDU OPÄŤ NAŽIVO
Pozývame Vás na 16.ročník najväčšieho festivalu vedy Európska noc výskumníkov 2022.
Príďte sa pozrieť na slovenský a svetový pokrok vedy a inovácií 30.septembra 2022 do Bratislavy, Košíc, Banskej Bystrice, Žiliny a Popradu.
Tešiť sa môžete na interaktívne vedecké prednášky, workshopy či diskusie.Festival ponúka výstavy, veľkoplošné projekcie a mnoho ďalších noviniek plných vedy a zábavy.
Mottom tohtoročného festivalu vedy je „Dôverujme vede“ , ktoré vzniklo v reakcii na potrebu lepšie sa orientovať v záplave veľkého množstva informácií a žiaľ aj dezinformácií. Cieľom festivalu je preto upriamiť pozornosť mladých ľudí a širokej verejnosti na relevantné zdroje informácií, ktorých garantmi sú práve výskumníci a výskumné inštitúcie. Téma dôvery vo vedu bude rezonovať naprieč celým programom s prepojením na aktuálne témy akými sú klimatická kríza, udržateľnosť, či vojnový konflikt na Ukrajine. Návštevníkov chceme podnietiť k aktivite, zážitkovému vzdelávaniu a k tomu, aby lepšie spoznali vedu a ľudí, ktorí za ňou stoja.
Pre žiakov a študentov sme spustili výtvarnú súťaž „Myslíme zeleno – Eko-ochranári“ a Foto/Video súťaž , kde môžete súťažiť o hodnotné ceny.
Atraktívny program festivalu bude prebiehať v:
Bratislave (Stará tržnica, Lab.cafe, V-klub, Kunsthalle Bratislava)
Košiciach (Atrium Optima)
Žiline (Mirage OC Žilina)
Banskej Bystrici (Europa SC)
Poprade (MAX Poprad)
Celodenný program v Bratislave (Stará tržnica) bude prebiehať od 9:00 do 23:00 hod. a v ostatných obchodných centrách od 9:00 do 22:00 hod. Celodenný program ponúkne zaujímavé prezentácie a zážitkové interakcie s vedcami a inovátormi v stánkoch, ako aj atraktívny program na hlavnom pódiu.
Festival vedy Európska noc výskumníkov je najväčšou celoeurópskou iniciatívou zameranou na popularizáciu výskumu a inovácií. V roku 2022 sa bude konať až v 25 krajinách, pričom každoročne sa podujatia zúčastňuje viac ako 1,5 milióna návštevníkov a viac ako 25.000 výskumníkov a výskumníčok.
Vstup na podujatie je voľný.
Program zverejníme čoskoro.
Vidíme sa v piatok tridsiateho!
Zapojte sa do súťaží ENV 2022: https://bit.ly/SUTAZE_INFORMACIE
Sledujte nás na: https://bit.ly/facebook_ENV
https://bit.ly/instagram_ENV
Viac informácií nájdete na našej stránke: https://bit.ly/Europska_noc_vyskumnikov
Ak sa chceš stať dobrovoľníkom Európskej noci výskumníkov, vyplň formulár: https://bit.ly/FB_NOCVYSKUMNIKOV_DOBROVOLNICI
Festival každoročne organizuje Slovenská organizácia pre výskumné a vývojové aktivity – SOVVA, Slovenská akadémia vied, CVTI SR a portál EURACTIV.sk.
Tento projekt je financovaný z programu Európskej únie na podporu výskumu a inovácií Horizont Európa v rámci grantu Marie Skłodowska-Curie grantová zmluva číslo 101060946.
Partneri:
Nadácia Slovenskej sporiteľne
SIEA
Férová nadácia O2
Takeda
Kvant
Hastag.sk
Inovujme.sk
Žiť energiou
Nadácia ESET
Quark
Veda na dosah
Lab
Národné osvetové centrum
Stará tržnica
Kunsthalle Bratislava
All4science
ReputationN
Europa Shopping Center
Mirage Shopping Center
Obchodné centrum MAX
Obchodné centrum Optima
Portál VŠ #nocvyskumnikov #nocvyskumnikov2022 #doverujmevede #veda #vyskum #inovacie #popularizaciavedy #vyskumnici #vedci #vedkyne #piatoktridsiateho

Ďalšie akcie v tomto meste