Smerujeme k vyhynutiu (a čo s tým)

06.05.2020, Streda 19:00

Situácia je vážna. Následkom klimatickej zmeny dnes prichádzajú o domovy a o životy milióny ľudí. Zotrvačnosť klimatickej zmeny je 30 až 40 rokov. Pre ľudí, ktorý už dnes žijú na pokraji prežitia, je nemysliteľn& ... viac

Smerujeme k vyhynutiu (a čo s tým)

Situácia je vážna. Následkom klimatickej zmeny dnes prichádzajú o domovy a o životy milióny ľudí. Zotrvačnosť klimatickej zmeny je 30 až 40 rokov. Pre ľudí, ktorý už dnes žijú na pokraji prežitia, je nemysliteľné aby sa situácia zhoršovala ešte nasledujúcich niekoľko desaťročí. Z ich pohľadu žiadne kroky, na spomalenie klimatickej zmeny, nie sú dostatočné.
Mnohé druhy sme dohnali k vyhynutiu a ďalšiemu miliónu vyhynutie hrozí. Prichádzame o celé ekosystémy, ktoré vytvárajú priaznivé podmienky pre život na tejto planéte.
Dnes smerujeme k otepleniu o 3 až 4 °C, pri oteplení o 4 °C bude väčšina svetovej populácie bude žiť v oblastiach „smrteľných horúčav“.
Politici sa dnes pri najlepšom odvolávajú na správou IPCC z roku 2018, kde boli použité klimatické modely, ktoré sú v súčasnosti už prekonané. Nové modely hovoria o 20 až 30% rýchlejšom otepľovaní ako sme si doteraz mysleli.
V akej situácii sa dnes nachádzame a čo s tým sa dozviete v prednáške Extinction Rebellion: Smerujeme k vyhynutiu a čo s tým.

Ďalšie akcie v tomto meste