Talent Transport & Kamil Mikulčík @Trnavský Jazzyk 2020 Nádvorie

28.07.2020, Utorok 20:00

Hlavná ulica (Leto na korze) 19.00 h Aftertee Nádvorie – Priestor súčasnej kultúry 20.00 h Talent transport
hosť: Kamil Mikulčík 21.30 h DJ Adam Kvasnica   Klavír, bicie a basa. Talent Transport na zimomriavky viac nepotrebujú. ... viac

Talent Transport & Kamil Mikulčík @Trnavský Jazzyk 2020 Nádvorie
Hlavná ulica (Leto na korze) 19.00 h Aftertee Nádvorie – Priestor súčasnej kultúry 20.00 h Talent transport
hosť: Kamil Mikulčík 21.30 h DJ Adam Kvasnica   Klavír, bicie a basa. Talent Transport na zimomriavky viac nepotrebujú. Kapelu tvorí trio Vladislav “Slnko” Šarišský, Filip Hittrich a Marián Slávka.
Skúsení hudobníci majú za sebou viacročné účinkovanie v niekoľkých známych a úspešných hudobných zoskupeniach ako Hrana, Jana Kirschner, IMT Smile či Sounds Like This. Na naplnenie ich vlastných tvorivých ambícií však dozrel čas až v roku 2014. Po siedmich rokoch hrania a zbierania nového materiálu, vydali Talent Transport svoj debut a o štyri roky aj druhý album Napospas. Obidve diela sú fúziou jazzu, vážnej hudby a popu, ktorú interne ozančujeme ako “hudbu humánnu”. Ich tvorba nesie odkaz legiend Mareka Brezovského a Deža Ursinyho, ale napriek tomu sú Talent Transport ťažko uchopiteľní. Originálni v umeleckom aj verbálnom prejave, ktorý vždy nesie dávky miernej (seba) irónie. Čo je však na nich najcennejšie, nechávajú za seba hovoriť predovšetkým svoju hudbu.   Kamil Mikulčík je vnímaný ako úspešný herec a spevák, nie každý však vie, že je aj skladateľ. V Slovenskom národnom divadle skomponoval hudbu k inscenácii Je úžasná, v divadle Astorka k inscenácii Čím rýchlejšie kráčam, tým som menšia, v Divadle L+S skomponoval hudbu do hry Listy Emilovi, v Divadle Andreja Bagara v Nitre do inscenácie Štefánik – slnko v zatmení. Aktuálne skomponoval hudbu k nedávno odpremiérovanej inscenácii Josef Švejk v divadle Aréna a k mnohým iným predstaveniam v divadlách v Trnave, Nitre, Prešove, Košiciach, v Mestskom divadle Zlín, v Pražskom Divadle Kalich, v Divadelnom spolku Frída v Brne, v Túlavom divadle či v Radošinskom naivnom divadle. Hrá na klavír, gitaru, kontrabas, akordeón a na viacero iných nástrojov.

Ďalšie akcie v tomto meste