POTRAVINY NA NAŠICH STOLOCH Nadácia POLIS
11.11.2022, Piatok 16:30
Róbert Dohál, predseda PD Krakovany, ktoré hospodári bez orby a umelých hnojív Jozef Golian, odborník v oblasti bezpečnosti a kontroly potravín, potravinových systémov, Osobnosť potravinárstva za rok 2021 a podpredseda ... viac
Róbert Dohál, predseda PD Krakovany, ktoré hospodári bez orby a umelých hnojív
Jozef Golian, odborník v oblasti bezpečnosti a kontroly potravín, potravinových systémov, Osobnosť potravinárstva za rok 2021 a podpredseda Slovenskej akadémie pôdohospodárskych vied
Katarína Medveďová Ovečková, lektorka varenia, žurnalistka a autorka projektu Cookučka, venuje sa zážitkovému vzdelávaniu v oblasti stravovania a popularizácii zdravej stravy v školách
Ján Pátek, komunikačný manažér KEP na Slovensku
Moderuje: Martin Staňo
Diskusia o tom, ako by mal vyzerať náš potravinový systém, o ekologickom hospodárení, udržateľnej produkcii zdravých a bezpečných potravín, o tom, či vieme zabezpečiť potravinovú sebestačnosť v Európe, na Slovensku. Rozprávanie aj o pôde ako zdroji nášho zdravia – kedy orať a kedy použiť bezorbovú technológiu, ako z vypestovaných potravín pripraviť hodnotné jedlo. Diskusia aj o tom, či dokáže EÚ a jej politiky pružne zareagovať na krízové situácie pri získavaní potravinárskych komodít.
Diskusiu organizuje Europe Direct Žilina v spolupráci s Nadáciou POLIS.
Ide o náhradný termín diskusie, jej pôvodný termín bol 20.6.2022.